Home

Mens iranske lovgivere nå jobber med å senke aldersgrensen for jenter til å gifte seg, ned til 9 – ni – år, stiger samtidig antallet bruder under 10 år sterkt.

Den iranske bestemmelsen om å gi fullvoksne menn muligheten til å gifte seg lovlig med 9 år gamle jenter ble annonsert av Mohammad Ali Isfenani, formann i det iranske parlamentets justis komite i juli i år.

Isfenani kaller iran sin eksisterende lovgiving, som har en lavalder for jenters giftemål på 13 år, for «u-islamsk og ulovlig». Han sier: «Vi må betrakte ni som passende alder for en jente å ha nådd puberteten og dermed egnet til giftemål. Noe annet vil være å motsi og utfordre islamsk sharia lov.»

Isenfani sin kunngjøring kom samtidig med en ny rapport fra UPCR (union for the protection of Children’s Rights) som har funnet at 75 iranske jenter under 10 år gamle ble tvangsgiftet de siste to månedene.

Av 342 000 iranske giftemål under 18 som ble undersøkt år i 2010 var jenter under 10 år involvert i 713 av dem. Mer enn dobbelt så mange som i 2007. 42 000 var med jenter mellom 10 og 14 år.

Den iranske appetitten for barnebruder, sier Farshid Yezdani, en aktivist i UPCR, «viser en bekymringsfull stigende trend og noe vi må jobbe med å få slutt på».

På verdensbasis estimerer man at så mange som 70 000 jenter under 15 år dør hvert år som følge av komplikasjoner med svangerskap og fødsel.

Les også hvordan vår egen grunnlov etterhvert kan komme i samsvar med sharia lovgivningen dersom AP får det som de vil i høstens planlagte grunnlovsendring. Da skal nemlig FN sine menneskerettigheter inn i grunnloven. Gjennom disse to artiklene får man forståelsen av hvordan dette kan skje om vi ikke snart våkner:

Menneskerettigheder er farlige for Danmark
Grunnlovsendringer

3 thoughts on “Unge iranske bruder blir stadig yngre – og flere

  1. Tilbaketråkk: Embassies of Hell – Why Mosques Should Be Shut Down |

  2. Tilbaketråkk: Økende antall barnebruder også i England |

  3. Tilbaketråkk: Danse-gutter |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s