Home

Ravnagaldr er nettstedet for deg som er opptatt av samfunnet rundt oss.
Har du i tillegg notert at alt kanskje ikke er helt  i skjønneste orden rundt oss bør du definitivt lese videre.

Her vil du finne artikler, kommentarer og essays skrevet av samfunnsengasjerte mennesker med en libertarianistisk, objektivistisk og fornuftsbasert innfallsvinkel.
I ekte libertarianistisk ånd er nettstedet uten redaktør, eller redaktøransvar. Dette betyr også at det ikke forekommer moderering av verken innlegg eller kommentarer. Hver enkelt forfatter eller kommentator er selv ansvarlig for at det som skrives er innenfor lovverket. Forhåpentligvis føler man også ansvar for at innlegg og kommentarer har en kvalitet og form egnet til å nå frem til lesere.
Dersom du er en av mange bloggere eller kommentatorer som føler at dette forumet, vår filosofi og våre relativt vide rammer kan gi deg rom og en platform for å ta opp kritiske spørsmål omkring det samfunnet vi er en del av, i form av artikler, essays eller annet er det bare å be om adgang til å redigere egne artikler. Vi ser for oss at dette nettstedet kan bli selvgående og etterhvert nesten leve sitt eget liv.

Ønsker du kontakt kan du bruke denne e-post adressen: Sigfadr@yahoo.com

Noen vil kanskje i første omgang undre seg over at et slikt nettsted, som har som grunntanke rasjonalitet, kunnskap og fornuft, har hentet navn, inspirasjon og tema fra den Nordiske Mytologien. En slik undring har vi forståelse for, slik Nordisk Mytologi hovedsaklig har blitt underkjent, misforstått, og fremstilt som overtro, amoralsk og irrasjonell.
Det er derfor ett av våre mål, i tillegg til målet om å referere fra samtiden, å også referere til fortiden og vår Nordiske historie og kultur. Da kommer man ikke utenom vår førkristne hedenske og naturalistiske fortid. Forhåpentligvis blir det etterhvert klart for flere at Nordisk Mytologi er mye mer enn mange tror.

Som i den Nordiske Mytologien har vi delt verden i tre deler. En metafysisk avdeling som vi kaller Asgard, det er gudeverdenen eller den åndelige verden. Der vil man finne stoff og «reportasjer» fra Agard i tillegg til annet nyere metafysisk stoff.
Den fysiske verden er delt i to deler. Midgard der vi bor og Utgard der resten av verden bor. Her vil man finne kommentarer og annet om aktuelle saker og nyheter i inn- og ut- land.

Hvor grensene går mellom Midgard og Utgard er vanskelig å påvise nøyaktig. Mye på grunn av at det egentlig  var snakk om naturlige kulturelle og geografiske skiller, i dag er disse skillene som vi ser ikke lenger så lett å påvise rent geografisk.  Vi ser da for oss den  vestlige og kompatible kulturer i Midgard, og ikke-vestlige ukompatible kulturer i Utgard. I begrepet kultur ligger ikke minst politiske og religiøse idelogier. At mennesker er individuelle frie vesener og således ikke er egnet for tvangsbaserte kollektivistiske u-kulturer er også noe vi håper å få frem. Det er slik livet i Midgard best vil fungere og forhåpentligvis vil Midgard etterhvert bli større etterhvert som forståelsen for dette øker.

2 thoughts on “Om Siden

 1. Takk for at dere finnes. Dette er lovende. Et nettsted som virkelig har eksistensberettigelse! Skal følge med hver dag fremover…

  • Tusen takk for vennlige og inspirerende ord.

   Håvamål vers 44:

   Veiztu, ef þú vin átt,
   þann er þú vel trúir,
   ok vill þú af hánum gótt geta,
   geði skaltu við þann blanda
   ok gjöfum skipta,
   fara at finna oft.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s