Home

Vi kan ikke bare fokusere på det som er negativt. Jeg skal derfor skrive litt om helse og kosthold.
Nå er det ikke akkurat positivt at 80-90 % av maten i butikken ikke er sunn, men det posistive er at informasjon om dette nå også kommer ut i «mainstream media». Visste du at bare i fjor ble myndighetenes grenser for tolearanse av gift i maten hevet hele 3 ganger!!!

Her er en interassant artikkel om helsefarlig mat fra Bergens Tidende:

http://www.bt.no/sprek/–80-90-prosent-av-maten-i-butikken-kan-gjore-deg-syk-3369753.html

eva fjeldstad 2

Her er også en interessant artikkel fra Aftenposten om det å høste og dyrke sin egen mat, som et sunnere alternativ. Som vi ser i artikkelen har media skapt en myte om at «ingen bryr seg lenger», i forhold til mat o.a. Tvert imot ser det ut til fra det SIFO rapporterer at svært mange bryr seg. Trolig ville også enda flere brydd seg om de hadde mer korrekt og ikke minst jordnær informasjon om kosthold og ernæring. Det sier seg selv at når menneskeheten har overlevd i millioner av år uten kostholdseksperter og medisiner så behøver man ikke være forsker eller kostholdsekspert for å forstå ernæring og å spise sunnere.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Svart-mange-nordmenn-hoster-og-dyrker-sin-egen-mat-8051750.html

helse-mat

Her er også en interessant video om sukker, dets historie, hvordan det idag tilsettes stadig mer av kjøpematen, og hvordan det negativt påvirker magen, kroppen, og tilslutt hele samfunnet i form av kroniske og påståtte uhelbredelige livsstilsykdommer. Denne versjonen av filmen går også inn på sukker som mulig årsak til kreft. Du finner originalversjonen og mange andre gode filmer om helse og ernæring på youtube.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s