Home

Den norske hesten er truet leser jeg på NRK.
Men, hva skal vi med norske hester dersom det ikke lenger finnes nordmenn?
Kan vi ikke også bare importere noen araberhester og kalle dem norske?
Merkelig….Lyng-hesten

– Vi trenger flere føll for å sikre oss at lyngshestrasen vedlikeholdes, sier leder i Alslaget for Nordlandshest/lyngshest, Birgit D. Nielsen.

Lyngshesten/nordlandshesten er en urnorsk hesterase, og et ekte nordnorsk produkt. Hesten har vært brukt i nord i hundrevis av år og den har utviklet særegne egenskaper til å passe her nord, både til klimaet og til terrenget.

Den har tilpasset seg både ridning på vide vidder og gårdsarbeid i bratte lier, og er dermed blitt en anvendelig hest.

http://www.nrk.no/nordnytt/lyngshestens-fremtid-er-i-fare-1.11233455

UDRAMATISK

Vi i Ravnagaldr mener dette er helt udramatisk, siden  det snart ikke vil være nordmenn igjen til å savne denne unike norske hesterasen. Dessuten har vi lest at rase kun er en sosial konstruksjon.

Dersom du ikke tror at dette er en storm i et vannglass se her.
Behovet for norske hester vil bli mye mindre ganske snart:

Ny statistikk viser synkende fødselsrater i Norge

Fødselstallene er på vei ned i Norge i dag. I flere år lå norske kvinners fruktbarhet høyt, og tallet var økende. Men de to siste årene har trenden snudd og fødselstallene har gått nedover.

For å opprettholde befolkningsveksten må norske kvinner føde gjennomsnittlig 2,1 barn hver. I 2009 lå norske kvinner på et toppnivå med 1,98 fødsler pr. kvinne. Mange trodde vi var i ferd med å nå 2-tallet. Men i 2010 sank det til 1,95, og i fjor sank det videre til 1,88.

Hovedårsaken til at vi ikke klarer å få et fruktbarhetstall på 2,1, er at norske kvinner får barn for sent, mener overlege Dag Bratlid ved St. Olavs Hospital. På 90-tallet var en gjennomsnittlig førstefødende kvinne 26 år. På 2000-tallet var hun 27, og i fjor var hun 28,4.

http://www.fyret.nu/2012/06/05/ny-statistikk-viser-synkende-fodselsrater-i-norge/

Reklamer

6 thoughts on “Raser?

  1. Birgit D. Nielsen er jo ÅBENLYST racist, siden hun taler om forskellige hesteracer. Alle og enhver ved jo at der ikke findes racer; de er jo blot en social konstruktion, hvilket de flinke mennesker fra Frankfurtskolen har lært os via pædagogerne i skolen. Man burde melde hende for racisme!

    Men selvom der selvfølgelig ikke findes racer, er det stadig vigtigt at påpege, at SAMTLIGE ANDRE RACER end Nordlandshesten er smukke og bevaringsværdige og skal hentes til Norge for at forsørges på nordmændenes bekostning.

    • Man ser den samme dobbeltmoralen i spørsmålet om farmere i Zimbabwe dersom man diskuterer med «anti-rasister», eller anti-hvite som de heller bør kalles.
      Det finnes ikke raser, alle folk er like, og farge betyr ingenting, helt til de avslører seg selv ved å si at bøndene i Zimbabwe likevel bør være svarte.

  2. Den hvite hesten løper foran den brune hesten. Det er rasisme. White supremacist racist horse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s