Home

Det blir mye gjenblogging her på Ravnagaldr, men det er nå bare sånn det er for tiden, muligens på grunn av varmen. Men det finnes jo folk der ute som greier å tenke klart uansett vær- og føreforhold, og man gjør jo ikke noe galt ved å viderebringe deres blogging, nei snarere tvert i mot vil jeg faktisk påstå, ihvertfall når det er såpass klartenkt som dette stykket her.

Dette er fra bloggen skapkonservativ.blogspot.no.

 

*****

Blant småpartiene i valget finnes det noen med en mer gjennomtenkt og helhetlig ideologi. Blant disse har vi Det Liberale Folkepartiet, som utgår fra et klassisk liberalt standpunkt (samme standpunkt som iblant kalles nyliberalisme). De står langt til høyre for den etablerte borgerlige siden, ettersom at de i prinsippet vil avvikle statens oppgaver utover beskyttelsen av enkeltmenneskets fri- og rettigheter. De vil altså ha den såkalte «nattvekterstaten».

På ett plan kan man føle samme sympati for DLF som man gjør for andre idealister, for andre mennesker med en overbevisning (for eksempel knøttlille NKP, litt rørende er det jo tross alt at det finnes mennesker som fortsatt lever i 1920-tallet, uansett om de er liberale eller kommunister). Det er også slik at deres kamp mot den sosialdemokratiske og altomfattende staten kunne hatt positive effekter også for nasjonalister og tradisjonalister om den var vellykket, i den forstand at den f.eks. kunne bedret mulighetene våre til å skape egne institusjoner (alt fra friskoler til medier til bokkafeer).

Men den klassisk liberale kampen kommer ikke til å være vellykket, og hvorfor skal jeg forklare i dette innlegget. Noen av DLFs svake sider er også av interesse for nasjonalister. Dette innlegget er derfor en oppfordring til de klassisk liberale om å fundere rundt spørsmål om tradisjoner, identitet og etnisitet, men og en liten «mini-introduksjon» til radikalkonservativ tenkning for nasjonalister. […]

*****

Les videre her.

Reklamer

3 thoughts on “Gjenblogg: DLF og den klassiske liberalismen

  1. Ja, denne var veldig god. Og det ligger mye mer i den en man ser ved første øyekast. Håper flere liberalister tenker nøye gjennom den, og åpner øynene for historien og ikke minst virkeligheten vi lever i.
    Friheten vår forsvant ikke av seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s