Home

I Norge har vi nå tillatt religiøse hodeplagg i forsvaret. Idéen med uniformering og likhet har måttet vike for multi-kulturell ønsketenkning. Trolig ikke så unaturlig dersom tekster i gamle barnesanger og ikke realiteter skal være retningsgivende i forsvarspolitikken, som i politikken ellers.

Nå tror vi ikke at det er det som utenpå hodet har mest å si for hvordan en soldat velger å forholde seg til og utfører sin tjeneste. Det er vel mer det som er inne i hodet. Det synes alle å være enige i, naturlig nok.

Men, kan det noen ganger være sammenheng mellom det som er inne hodet og det som er utenpå hodet?
Ja, trolig vil det være det hos de som har ett hode som er så proppfullt og bundet av religiøse tanker at de ikke kan gjøre noe som helst uten at det er i samsvar med religionen. Ikke engang i spørsmålet om noe så trivielt som hodebekledning er det mulig for disse å bruke innsiden av hodet.

Er det mulig å forvente lydighet og troskap, en bærebjelke innen alle forsvarsdisipliner, hos de som tydeligvis har en helt annen overordnet enn oss andre?
Bare det faktum at de ikke kan tjenestegjøre uten å tydelig markere at lojaliteten ligger hos Allah og ikke hos forsvaret burde fått alarmklokkene til å ringe hos forsvarsledelsen.

At det er store forskjeller inni hodene, og at dette i militær sammenheng kan bety liv eller død, er denne rapporten fra Afghanistan et tydelig eksempel på og ikke minst et varsel om.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2211852/Camp-Bastion-British-troops-carrying-loaded-guns-times-protect-green-blue-attacks.html#ixzz28GT99TNS

Skal vi fortsette å synge barnesanger med Arbeiderpartiet, eller skal vi snart begynne å bruke innsiden av vårt eget hode?

NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen has admitted that the attacks, where troops are killed by the Afghan forces they are training, are sapping morale

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s