Home

Det er et reelt problem at unge nordmenn kan overtales til å reise på jihad i konfliktområder langt fra norske grenser, havne i farlige situasjoner og delta i ulovlige terroraksjoner, skriver avdelingsdirektør Tore Risberget i PST i sin blogg.

I trusselvurderingen for 2012 skrev PST at medlemmer av ekstreme islamistiske nettverk i Norge er involvert i aktiviteter av mer operativ karakter enn tidligere. Flere reiser til konfliktområder for å få trening, kamperfaring og møte internasjonale kontakter.

– Slike opphold kan påvirke den enkeltes ønske og evne til å planlegge terrorhandlinger her i landet, mener Risberget. Til VG sier PSTs informasjonssjef Martin Bernsen at PST frykter at personer fra ekstreme miljøer får kamperfaring fra Syria.

Ifølge den globale Jihad-ideologien til Al-Qaida kan og bør kampen føres overalt hvor fienden er, herunder på fiendens eget territorium. Enkelte avdelinger innenfor Al-Qaida har egne enheter for utenlandsoperasjoner. Personer med vestlig utseende eller pass anses som svært attraktive aktører i gjennomføringen av terrorhandlinger i Vesten, og personer som vender tilbake til Norge fra Jihadreiser kan dermed bidra til å påvirke trusselbildet i Norge negativt. Jihadreisende kan med sitt etablerte nettverk også tilrettelegge for at flere reiser. Omfanget av jihadreiser fra Norge kan dermed øke.PST ber om hjelp fra alle til å følge med på unge som kan være i faresonen, slik at jihad-verving kan forebygges.

Les PST Bloggen her

Det er bra at PST informerer om denne alvorlige trusselen fra muslimsk hold. Dessverre er ikke «den globale Jihad-ideologien til Al-Qaida» enestående slik man her kan få inntrykk av. Jihad-ideologien er solid forankret i koranen og hadiths . Muhammed, muslimenes største forbilde drev Jihad. Alle muslimer skal bidra til Jihad. «Jihad is our way» sier muslimene.

For mer informasjon om Jihad, islam og muslimer kan man google Robert Spencer.
Her er en video med info om Jihad: http://www.youtube.com/watch?v=fmHSRmuygMM

Reklamer

One thought on “PST bekymret for Jihad-trening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s