Home
Svarene fra Aps-topper spenner fra en herskerstil som minner om kommuniststater til vulgaritet man trodde bare kunne forekomme på gaten. Er det slik et regjerende parti «løser» meningsforskjellighet i en følsom sak?

Dette spørsmålet og flere stiller Sara Azmeh Rasmussen i et innlegg i Aftenposten.

Les også om Sarah Azmeh Rasmusen sin aksjon i Dublin.

Som kjent hadde denne modige kvinnen en aksjon for noen år siden for å få Islamsk Råd Norge til å ta avstand fra koranens påbud om dødsstraff for homofile.

Dette kunne selvsagt ikke IRN gjøre da dette vi stide mot koranen. I forsøk på å vri seg unna dette ubehagelige spørsmålet tok IRN avstand fra hets og mobbing av homofile i Norge idag, ettersom de vil følge norsk lov. At de hver dag jobber iherdig med å endre norsk lov, slik at den kommer i samsvar med sharia, nevner de ikke.

De hevdet også at spørsmålet om dødsstraff for homofile var for vanskelig å ta stilling til av dem selv, og at de derfor hadde sendt spørsmålet videre til det europeiske Fatwarådet!!

Nå viser det seg at dette var løgn. Spørsmålet ble aldri sendt inn. For oss som kjenner islam og koranen er dette nærmest åpenbart og ingen overraskelse.
Man stiller rett og slett ikke spørsmål om ting som står svart på hvitt i koranen.

Nå har Rasmussen vært i Dublin hos Fatwarådet og undersøkt både dette med brevet og deres holdninger.

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Håkon Haugli, støtter Rasmussens demonstrasjon i Dublin og mener Fatwarådets uttalelser om homofili er skremmende.

-Hva er konsekvensene av at Fatwarådet kommer med slike uttalelser?

Det bekrefter bildet av en organisasjon dominert av ekstremister. Etter hva jeg forstår, forsvarer rådets leder Yusuf al-Qaradawi at menn slår sine hustruer dersom de er ulydige.

Han godtar angivelig også ekteskap mellom voksne menn og jenter ned i 9-årsalderen – så lenge «det skjer frivillig» og «jenta er jomfru».

I følge Wikipedia, mener Qaradawi også at kjønnslemlestelse er akseptabelt, så lenge man bare reduserer klitoris, ikke kutter den helt vekk. Han har også omtalt holocaust som en guddommelig straff av jødene, og oppfordret muslimer til å fullføre det Adolf Hitler påbegynte. Det er altså fra et råd dominert av personer med slike holdninger Islamsk Råd Norge (IRN) har søkt veiledning om dødsstraff for homofile.

I over tre år har IRN forklart at de har sendt spørsmålet videre til Fatwa-rådet, men da Rasmussen møtte opp for å demonstrere ble hun fortalt at spørsmålet aldri var innsendt. Nå håper Haugli at IRN bidrar til å oppklare hva som har skjedd.

– Med tanke på den oppmerksomheten IRNs henvendelse til Fatwarådet fikk høsten 2007, kan jeg ikke få meg til å tro at de løy om å ha sendt den. Av hensyn til IRNs troverdighet framover, håper jeg de bidrar til å oppklare hva som har skjedd.

– Hvor lang tid tror du det evt vil ta før IRN og Fatwarådet kommer med en uttalelse som tar klar avstand fra dødsstraff  for homofile?
– Jeg forsto aldri hvorfor IRN følte behov for å søke råd hos Fatwarådet. Hvor vanskelig er det å si klart og tydelig at dødsstraff for homofile er uakseptabelt overalt og alltid? Når det gjelder Fatwarådet, er jeg mindre optimistisk, svarer Haugli.

Les mere om dette her hos Blikk.no
Les også: 60.000 ekstremister i Norge

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s