Home

Fredrikstad blad melder:

Må endre «blendahvite» dommerlister

Politikerne må starte en akuttaksjon for å finne flere lekdommere med innvandrerbakgrunn. Den opprinnelig foreslåtte listen fra rådmannen speiler på ingen måte sammensetningen i Fredrikstad-samfunnet, mener et samlet formannskap.

Politikere fra flere partier reagerer på at dommerlistene så å si ikke inneholder personer med innvandrerbakgrunn. Det til tross for at Fredrikstad kommune nå har en befolkningssammensetning hvor rundt 13 prosent av innbyggerne har innvandrerbakgrunn.

– Med disse listene blir overhodet ikke prinsippet om at man skal dømmes av sine likemenn og – kvinner ivaretatt. Her må det jobbes mer med listene, smalt det fra SVs Camilla Eidsvold da debatten gikk i formannskapet torsdag formiddag.

Les resten her

Men, spør deg selv om vi ønsker et rettssystem med lekdommere med forståelse for norske rettslige prinsipper og tradisjoner eller om vi ønsker lekdommere med sympati for andre rettssystemer, for eksempel det forkvaklede Sharia systemet.

Er det dette som er integrering?

Hva skjer med voldtektsofferet som ikke kan produsere to mannlige vitner til voldtekten?
Hva skjer i arverettslige spørsmål hvor kvinner ifølge sharia skal arve halvparten av menn?

Burde vi ikke heller være påpasselige med det motsatte av det noen her prøver på?
At vi holder rettssystemet vestlig.
Prinsippet om at folk skal dømmes av likemenn betyr ikke at kriminelle skal dømmes av kriminelle, det er å dra det litt langt. Det betyr heller ikke at folk som lever etter sharia skal dømmes av folk som også lever etter sharia.

At forslag kommer fra den radikale venstresiden bør ikke overraske, ei heller taler det for at forslaget bør tas seriøst.

Reklamer

4 thoughts on “Må endre «blendahvite» dommerlister

  1. i svarte, er det rart at folk reagerer på denne snik-islamiseringen og ødeleggelsen av det norske samfunns tradisjoner?! NEI vet du HVA; nå skal jeg bli meget aktiv motstander! Demostrasjoner, here I come!

  2. Det er bra Linn. Det er det eneste som nytter. Å sitte på facebook og andre steder og bare skrive når bare ett stykke. Vi må også få spredt budskapet utenfor de vanlige «ekko-kammerene».

  3. Er det ikke fire mannlige vitner? Eller tar du høyde for en gradvis overgang? :-p

    «Prinsippet om at folk skal dømmes av likemenn betyr ikke at kriminelle skal dømmes av kriminelle, det er å dra det litt langt.»

    LOL!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s