Home

Tydeligere enn Christian Tybring-Gjedde (FRP) i dette innlegget i Aftenposten forklarer at Arbeiderpartiet med sin sosial-«demokratiske» politikk graver sin egen – og vår alles – grav er vel ikke mulig uten å bli henvist til ett kommentarfelt eller en mørk krok på internett. Fra innlegget:

Stoltenbergs redegjørelse i Stortinget om beredskapssvikten 22.juli var i realiteten en uforbeholden innrømmelse av at sosialdemokratisk realitetsforståelse har skapt en styringskultur som ikke er i stand til å takle nye og komplekse samfunnsutfordringer. Det handler om mer enn terrorberedskap. Det handler også om verdiberedskap.

Dogmatisk tiltro

Gjennom flere tiår har vi opplevd en nærmest dogmatisk tiltro til sosialdemokratiske løsninger, noe som blant annet har inkludert en ubegrenset fascinasjon av alle samfunnets nye kulturvariasjoner. Hyllesten har vært så unison at selv kulturutslag som bryter med vårt verdigrunnlag enten er blitt omtalt som en berikelse – uten at berikelsen presiseres eller dokumenteres – alternativt forsøkt bortforklart eller unnskyldt.

Sosialdemokratiets kulturrelativisme, og naive tro på at «alle skal med», har medført at man har lukket øynene for at moralsk forkastelig og sågar kriminell kulturell praksis har fått anledning til å bre om seg. Siste moralske fadese er at Forsvarsdepartementet i sommer åpnet for både hijab, turban og kalott til soldatuniformen – uten åpen politisk debatt. Det vitner om styringsarroganse og verdikapitulasjon.

Forsvarsminister Espen Barth Eide og Arbeiderpartiet synes åpenbart at det er helt greit at kvinnelige norske soldater signaliserer at de rettighetsmessig er underlagt menn, dertil gis det grønt lys for at det fremste religionspolitiske symbolet i dagens Norge og verden, hijaben, skal bli en naturlig del blant dem som står i fremste rekke for å forsvare landet vårt. Knapt til å tro: Forsvaret skal promotere den totalitære islamismen!

Tausheten råder

Vår kristne humanistiske arv gjør det vanskelig å forby utøvelsen av annen kulturell, religiøs eller politisk praksis. En slik reaksjon kan fort bli oppfattet som brudd på rettstatens prinsipper. At vi med andre ord bryter de samme prinsippene forbudene er ment å skulle forsvare. Norges utfordringer strekker seg imidlertid ut over dette. Sosialdemokrater vil ikke engang innrømme at det samfunnet de selv har skapt har gitt grobunn for mennesker som åpenlyst viser forakt for et likestilt og inkluderende samfunn. De påstår det vil gå over gjennom dialog og integrering.

Forestillingen er at ingen i alvor kan oppfatte prinsipper som meningsfrihet, tankefrihet, ytringsfrihet, likestilling og likeverd som angrep på opprinnelig kultur eller religion. Det er en naturlig refleksjon. Men, den er dessverre feil. Antall mennesker med slike holdninger er ikke få og avtagende. Tvert imot. Antallet er raskt økende, ikke bare i Norge, men i hele Europa. Og tildekkingen av kvinnehår og hud er sentralt for å gi islamsk renhet og identitet. Og gjerne også minst en knyttneve langt skjegg for mannen. Verdialarmklokkene burde altså gått for lengst, like fullt råder tausheten.

Les resten av innlegget her.

Tybring-Gjedde belyser her en alvorlig fare ved Arbeiderpartiet sin politikk, kultur-relativismen. Dette problemet er dog ikke særskilt for Norge. Kultur-relativisme som en hjørnestein i sosialistisk politikk er et problem hele Europa lider under. Som Tybring-Gjedde viser er sosialismen kulturelt sett ikke bærekraftig.

Ett annet alvorlig problem ved sosialismen, som vi ikke ser så tydelig i Norge idag, pga av lotto-gevinsten oljen i realiteten er, men som er langt bedre synlig i resten av den vestlige verden er at sosialismen heller ikke er bærekraftig økonomisk. Land etter land rulles nå opp og avsløres som i realiteten å være konkurs.

Det sosial-demokratiske prosjektet kalt EU forsøker etter beste evne å skjule dette faktum ved at landene bistår hverandre med lån og garantier. Pengepressene går seg glo-varme rundt om i verden. Denne løsningen, å kaste gode penger etter dårlige, er mulig å gjennomføre uten at det tilsynelatende koster giverlandene noe.
Kreditten blir jo bokført som tilgodehavende, selv om mottakerlandet aldri vil klare verken å betale eller betjene gjelden.

I balansen ser dette bra ut helt til pyramiden kollapser. Det er mulig dette først vil skje den dagen fremtidens borgere ser at de er født med bunnløs gjeld, gjeld de aldri selv har påtatt seg, ei heller har nytt godt av, og dermed helt korrekt nekter å ta ansvar for, eller det kan skje før dersom folk i dag etterhvert ser umoralen i den sosialistiske ikke-bærekraftige politikken og sier nok er nok.

Jeg håper at FRP etterhvert også vil se på og belyse denne delen av sosialismen sine mange farer. Da gjerne etter å ha sett på sitt på sitt eget parti sine libertale(sic) røtter. Vi lever i en kompleks verden. Ensidig fokusering på enkelte sider av samfunnsutviklingen er derfor ikke nok for å finne bærekraftige løsninger for fremtiden.

Les også: Symbol-bruk
Hat
Føre var eller etter snar

Reklamer

3 thoughts on “Klar tale

 1. Du nevner at mange land er konkurs, men dette skyldes ikke sosialismen som system, ei heller kapitalismen. Grunnen er at det er kriminelle elementer som styrer verdensøkonomien nå. Dette blir rapportert mange steder på nettet, se for eksempel Zerohedge, Max Keiser, Peter Schiff, Paul Craig Roberts osv.

 2. Ja, jeg er enig at det er kriminelle elementer som styrer verdensøkonomien, spesielt den gjengen som styrer FED. Når de tømte bankene og fikk Bernanke til å løpe og presse kongressen for penger gjorde de tidenes kupp. IMF og verdensbanken er jo heller ikke noe annet enn mafia.

  Men, uansett er ikke sosialismen bærekraftig, derfor må sosialistiske land låne hele tiden. Med mindre de har natur-ressurser som Norge.

  Det sier seg selv at en familie ikke kan brødfø seg selv, nabofamilien som er på «velferd», og den statsansatte familien som skal organisere livene for begge disse familiene. Det går ikke rundt, og da blir det lån.
  Og kapitalisme, det jeg kaller ekte individuell kapitalisme, har vi ikke sett på 100 år, så den skal jeg ikke skylde på.
  Det folk forstår som kapitalisme idag er korporatisme. Den har fått fantastiske kår pga alle regulegeringene som sosialistene elsker å innføre.

 3. Tilbaketråkk: 9-11 |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s