Home

Her er en video som viser ett syn på samfunnet vi lever i. Det er minst tre gode grunner til å se denne videoen:

  1. Den viser det kollektivistiske samfunnet vi etterhvert nærmest er ute av stand til å se, diskutere og problematisere. Det er bare slik det er liksom.
  2. Den utvider horisonten. Boksen vi tenker i blir større. Det er bra i ett land hvor det å være mot islam og gudestyre – for frihet og humanisme – blir betegnet som høyre-ekstremt.
  3. Den omtaler frykten, som er bærebjelken i alle kollektivistiske ideologier, den vi helst ikke engang verken vil snakke om eller erkjenne.

Når det gjelder punkt 3. – Frykten – Kan jeg nevne at  i tillegg til frykten for våre «med-slaver» som videoen omtaler, også finnes en frykt for fremtiden, sågar også for fremtiden etter at man selv har sluttet å eksistere. Altså sitt eget liv etter døden.

Denne frykten kan helt klart spores tilbake til de Abrahamittiske ørkenreligionene som dessverre har fått prege menneskehetens utvikling de siste tusener av år. Disse er jo uten tvil «religioner» konstruert for makthaverne for å kontrollere folket. Ren politikk. Trolig kommer jeg senere med et innlegg om ett annet livssyn, den europeiske hedendommen, sitt syn på frykten og troen på skjebnen som et alternativ til frykt og bekymring. Stikkord der blir de tre nornene Urd, Verdandi og Skuld. Navnene betyr fortid, nåtid og fremtid. Disse tre sammen, vever livet eller skjebnen til hvert enkelt menneske ved fødselen.

Noen som har fulgt med meg i debatter vil kanskje si at jeg selv har et langt tidsperspektiv og er mer enn det som sunt er opptatt av fremtiden etter at jeg selv har sluttet å eksistere. La meg der påpeke en viktig detalj:

Det er stor forskjel på å bekymre seg for sin egen velferd etter sin død, noe som er ren egoisme i tillegg til overtro, og det å bekymre seg for fremtiden til de som kommer etter oss og faktisk skal leve i det vi har overlevert dem.

Videoen er hentet fra Freedomain Radio.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s