Home

Et tidligere partimedlem og tillitsvalgt i Oslo Arbeiderparti forteller om Oslo AP fra innsiden.

Artikkelforfatteren viser oss en cocktail av hemmelige nettverk, interne stridigheter og familietilknytninger gjør det vanskelig for folk fra grasrota å bli hørt i viktige saker.

Denne artikkelen er viktig å lese for alle som ønsker å forstå hvordan et stort moderne parti fungerer internt. Som artikkelforfatter skriver: “Det er forresten dette partiet som snakker høyest om samhold og fellesskap. Og om å være et grasrotparti.” Dette etter å ha skrevet om Stoltenbergs viktigste nettverk, Kristiania Forum.

Les hele historien her.

Reklamer

3 thoughts on “Slik er AP – bak fasaden

 1. Ja, den var fin. Man kan lure, som du gjør, fordi hele innlegget virker litt tomt. Han nevner innledningsvis fort noen av farene ved islam. Disse blir ikke drøftet, men hoppet elegant over, for så å snakke om annen innvandring. F.eks. Hinduististisk.
  Jeg har sågar annetsteds sett denne teknikken dradd ut i det ekstreme ved at man sier: «Islandsk innvandring øker mest. Hva skal vi gjøre?»

  Videre er det teknikken med å holde opp det verste Europa noengang har sett, sosialismen, her nasjonal-sosialismen, men vi skal ikke glemme den sovjetiske sosialismen som var enda verre, for så å spørre retorisk: Er det dette de «høyreekstreme» vil?

  Til slutt er er det å latterliggjøre helt relevante sammenligninger mellom tiden før 2. verdenskrig med tiden vi er i nå. Om ikke noen snart våkner og begynner å diskuterere problemene vi faktisk står ovenfor vil dette bli tiden før 3. verdenskrig.

  Tor Bomann-Larsen gjorde jo også historiske sammenligninger.

  Jeg har faktisk heller ikke til dags dato sett seriøse forslag til hvordan det kan være mulig å myke opp islam. Det er rett og slett utrolig at de som i hovedsak har påført det norske folk denne faren, AP, ikke synes å ha noen forslag til løsning av problemene.
  Derfor er tiden ute for problem-skaperne, nå er det på tide med problem-løsere og realister:

 2. Ja, det med «islandisering» var vel helst et tamt forsøk på å vitse bort noe av det alvorligste av alt. Var det Morgenbladet det sto i? Litt senere fulgte kommunisten Knut Nærum opp i samme tralten med «nissifisering». «Ha, ha», lizm. Latterlig, men ikke på den tilsiktede måten.

  Når det gjelder problemløsning har jeg oppdaget et prosjekt startet av Onar Åm, og som på sikt kanskje kan fungere som en motgift mot islamisering: Snik-liberalisering! Han kaller det riktignok ikke dét, men livssynsorganisasjonen Friborgerforbundet:

  http://www.friborgerforbundet.no/index.html

  Da jeg leste dette fikk jeg følelsen av at dette kunne fungere som et forsøk på å snikinnføre liberalisme gjennom bakdøra, litt på samme måte som 68’ere og muslimer har infiltrert alt som finnes av små og store samfunnskropper. Med Onar Åms prosjekt kan man kanskje frigjøre seg fra dem?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s