Home

Knut Storberget

– Det finnes noen virkemidler som kan bli aktuelle å ta i bruk også for statsråder som er gått av, sier Frp-leder Siv Jensen til Aftenposten.

Mandag ble det klart at kontrollkomiteen på Stortinget får ansvaret for den videre oppfølgingen av 22. juli-kommisjonens rapport. En viktig oppgave for komiteen blir å finne ut hvorfor det er så stort sprik blant annet mellom redegjørelsen daværende justisminister Knut Storberget (Ap) holdt i november og kommisjonens funn. Ettersom Storberget er gått av, kan Stortinget ikke fremme mistillitsforslag mot ham.

Hvisking i korridorene
Om komiteen ønsker at noe han gjorde som justisminister skal få konsekvenser, må de ta i bruk sitt aller tyngste virkemiddel: riksrett. Aftenposten skriver at de i løpet av de siste dagene har registrert at det har blitt hvisket om riksrett i korridorene på Stortinget.

Frp-leder Siv Jensen mener det er sentralt for komiteen å finne ut om regjeringen bevisst har gitt Stortinget feil informasjon.

– Hele poenget med å ha en sak i kontrollkomiteen er å avdekke hvem som har hatt ansvaret for det som har skjedd, sier Jensen.

Storberget selv sier han ikke ønsker å spekulere om eventuelle konsekvenser.

Ravnagaldr spekulerer gjerne: Kan dette bli den første av flere riksrettsaker mot alle de som har sveket land og folk? Kan dette bli et signal om at det å ha en ministerpost innebærer ansvar og ikke bare er en mulighet for personlig utvikling, fri bil og sjåfør?

One thought on “Riksrett mot Storberget ?

  1. Tilbaketråkk: Forklaringer hemmeligholdes |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s