Home

Brutaliteten sjokkerer skriver Bergens Tidende i denne artikkelen om overfallsvoldtekten i Bergen.

Vi siterer fra artikkelen:

– Vi har tilfeller hvor noen er blitt voldtatt av flere, fremmede gjerningsmenn på gaten i Oslo. Men det er ikke ofte det skjer. Det skal mye til at noen blir enige om å utføre en sånn handling, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen.

Gruppevoldtekt var et ukjent fenomen i norsk og skandinavisk kultur før 80-tallet. Gruppevoldtekter med tilfeldige offer er enda mer uvanlig. Likevel var det dette som skjedde da en kvinne natt til søndag ble voldtatt av to menn bak Den Nationale Scene, midt i Bergen sentrum.

– Vanligvis er gruppevoldtekt knyttet til en krigssituasjon, og hører ikke til i det sivile samfunnet, sier Bjørnebekk.

Dette var sterke ord. Viser dette at forståelsen for hvilket grusomt overgrep en overfallsvoldtekt er, nå endelig er på vei tilbake? Skal avisene skrive slik om overfallsvoldtekter i Oslo også?

Eller er det bare i dette tilfellet? Vi siterer videre:

– Det er veldig gode videoopptak, sier seksjonsleder Rigmor Isehaug ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Hun beskriver begge to som lyse i huden, den ene høy med blondt hår, den andre betydelig lavere med brunt hår. Begge skal være mellom 20 og 25 år.

Forrige spørsmål får henge i luften.

Vi takker BT for å redegjøre for hvor grusomt overfallsvoldtekt begått av folk som er lyse huden er, men etterlyser samtidig svar på om BT mener at dette også gjelder overgrep begått av folk med mørkere hud .
Vi håper også at hudfarge igjen kan bli en legitim beskrivelsesmetode i alle kriminalsaker hvor gjerningsmennene er ukjente og ettersøkt.

Angående sitatet om at det har skjedd i Oslo, men  ikke ofte:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/38-av-51-overfallsvoldtekter-skjedde-mellom-klokken-00-og-06-6686617.html
http://www.document.no/2012/06/dystre-tall-om-overfallssvoldtekter-i-oslo/

Ja, vi ser at det i dette tilfellet var snakk om flere gjerningsmenn, men BT prøver likevel å gi et inntrykk av at overfallsvoldtekt skjer sjelden. Som vi ser var det 51 bare i Oslo i løpet av 10 måneder i 2011.
Vi kan også sitere fra aftenposten-linken vi hadde over:

Så sent som i helgen ble en 18 år gammel kvinne overfalt på vei hjem fra en fest. Hun ble overfalt og voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo sentrum, og har fortalt til politiet at det var to gjerningsmenn.

Fenomenet er ikke så ukjent som BT skal ha det til. Om det er en krigserklæring i dette tilfellet er vanskelig å si, men at det er en velkjent form for for krigføring, eller Jihad, i andre kulturer er en kjent sak.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s